Barseltiden

Fødselen er slutten på mange måneder med venting, spenning og lengsel. Endelig er den lille her og dere går nå inn i den såkalte barseltiden. Denne tiden handler mye om omstilling, nye rutiner og vaner.

Psykisk & fysisk:
Det er en spennende tid hvor man blir kjent med et helt nytt menneske, men også seg selv på nytt.  Det har skjedd store endringer både fysisk og psykisk. De fleste er forberedt på de fysiske endringene, men kanskje ikke like forberedt på de psykiske.  Husk å være tålmodig med deg selv. Opplevelse av mestring som nybakt forelder tar ofte litt tid.

Kosthold:
Etter fødsel vil kroppen trenge ekstra næring.  Prøv å etablere gode spise- og drikkevaner så tidlig som mulig, det vil hjelpe på både søvn, energinivå, humør og restitusjon.

Fokus på trening:
Holdning – Etter mange uker med litt ekstra vekt på kroppen, vil holdning hos de fleste være litt påvirket. Tenk litt over hvordan du står, bærer, hviler og ammer. Sørg for at du støtter godt opp under baby/arm ved amming.

Pust – De siste ukene før fødsel har de fleste fått endret pustemønster.  Legg deg gjerne på gulvet og hold en hånd over magen.  Trekk dype, gode drag ned i lungene og i magen, og pust rolig ut. Gjenta et par ganger daglig. Det gjør underverker J

Bekkenbunn – Det anbefales å få sjekket bekkenbunnen vaginalt etter både keisersnitt og vaginal fødsel. Dette for å utelukke svangerskaps – og fødselskomplikasjoner. Like viktig er det å få sjekket at man kniper riktig og klarer å slappe av i bekkenbunn etter aktivering.

Videre bør det fokuseres på:

Skånsomme bevegelser med god pust.
Mobilitet – nakke, rygg, skuldre
Øvelser som åpner godt opp i brystrygg
Hvile og restitusjon.

Bekkenbunnsvideo 1

Bekkenbunnsvideo 2

Ønsker du mer informasjon om trening og kosthold før og etter fødsel, følg kvinnehelseifokus

Del gjerne:

Flere artikler

Myrens Torshov søker gruppetreningsinstruktør

Vi søker utadvendte og serviceorienterte instruktører.

Vårens motivasjonskonkurranse!

Bli med på vårens motivasjonskonkurranse