GRAVID – andre trimester

Nå er første trimester over. I andre trimesteer det flere som føler at de endelig får energien sin tilbake. For de som har opplevd kvalme, begynner den nå å forsvinne, appetitten kommer sakte, men sikkert tilbake og man kan føle seg mindre sliten. Noen vil også merke at vekten begynner å gå oppover.

Psykisk: Med den nye energien kommer også humøret og gleden tilbake. Du kan føle at du endelig har overskuddet til å begynne å nyte og planlegge resten av tiden som gravid.

Fysisk: Brystene kan nå begynne å bli større, man kan oppleve å ha leggkramper, leddsmerter, bekkensmerter, korsryggplager/smerter. Man kan behøve lengre pause mellom settene på trening.

Kosthold:
Fordi hormonforandringene under svangerskapet kan gjøre at fordøyelsene går tregere, anbefales det å fortsette med et variert kosthold:
Husk å drikk rikelig med vann, helst åtte glass vann om dagen.
Spis fiber – frukt og grønt.
Prøv å holde deg i aktivitet, minst 30 min om dagen, slik at du også øker blodsirkulasjonen til de indre organene.

Fokus på trening:
Stabilitet i hofter/bekken
Kjerne
Holdning
Styrke i overkropp
Pustemønster

 

– Butterfly bridge

Forklaring:
Trening med dysfunksjon i bekken/symfysen.
Øvelse 1. Butterfly bridge – klem en ball eller pute mellom lårene. Husk å pust godt inn og slapp av i bekkenbunn, pust ut å aktiver bekkenbunn og dypkjerne før du løfter setet.
Øvelse 2. Butterfly bridge m utstrekk – fortsett å hold ballen mellom lårene, pass på å holde bekkenet er stabilt.Trening med dysfunksjon i bekken/symfysen.

 

Kettelbell markløft – Stå med skulderbreddes avstand mellom føttene, hold en kettlebell i henda (kula henger mellom beina. Bøy i kne og hofteleddet, ha nøytral rett rygg. Hoften føres bakover. Sett vekten i gulvet for så å dra vekten opp til stående stilling ved å bruke baksiden. Senk kontrollert tilbake til gulv igjen før du lar kettlebell stå stille før ny repetisjon.

Del gjerne:

Flere artikler

Myrens Torshov søker gruppetreningsinstruktør

Vi søker utadvendte og serviceorienterte instruktører.

Vårens motivasjonskonkurranse!

Bli med på vårens motivasjonskonkurranse