Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Er du nysgjerrig på squash?

Nylig tested personer bak raket-sport magasinet, Sportmagasinet, squash for første gang. Se hva de hadde at si.

«Vi begynte med 5 minutter oppvarming, slo ballen et par ganger mot veggen, litt for å varme opp ballen, men også for å få en følelse for slagene/svingen og finne sweetspoten i racketen. Vi opplevde at det gikk ganske fort å finne både sweetspot og svingen i squashrackert da den minner veldig mye om både tennis og padel.

Fotarbeidet er en utrolig viktig del i squash. Vi merket ganske fort at det ikke går å ta det rolig. Man må alltid ligge et steg foran og forsøke å holde seg ved midten av banen. Dessuten gikk spillet såpass fort man må prøve å tenke et steg i forveien. «hvor kommer ballen være ved neste slag?» «hvor skal jeg plassere meg på banen?».

  • Dette var første gangen vi spilte squash, men vi opplevde selv om vi var nybegynnere at de lange duellene var veldig morsomme, spesielt kombinasjonene mellom harde og svake slag.
  • 30 minutter løp av gårde, men vi var begge helt utslitte og vi fikk en skikkelig treningsøkt, vi hadde nok orket 15 minutter til men 1 time eller mer hadde nok vært slitsomt, i hvert fall første gangen.

Fordeler med squash

  • Lettere å få tid og da allerede samme dag, uansett om det er hverdag eller helg.
  • Squash spilles normalt sett med 2 spillere, i motsetning til padel som man behøver 4, som gjør det lettere å planlegge, spesielt i tilfelle noen blir syke.
  • Vi fikk en veldig bra treningsøkt av squash da det var mye mer fotarbeid og fysisk krevende enn f.eks padel. Dagen etter var vi støle på steder i bena og leggene som ikke visste at fantes.
  • Squashtidene er ofte kortere (mellom 30 og 60 minutter)
  • Utstyret er forhåndsvits billig, da en squashracket koster omtrent 500-1500kr og. En squashball for rundt 50kr. Om du vil ta det et steg videre og kjøpe squash-sko og briller så er det og ganske rimelig om vi for eksempel sammenligner med padel, hvor er racket kan koste opp mot 4000kr.»

Les hele artikkelen fra Sportmagasinet her.

På Myrens har vi gruppetrening i squash som gjør det enkelt for deg at komme igang med squash. Les mer om våre ukentlige aktiviteter her

Del gjerne:

Flere artikler

Squashcamp i sommer!

Er du mellom 6 og 14 år og har lyst til å spille squash i sommer?

NYHET! Ta med ungdom på trening

Nå kan ungdom fra fylte 13 år trene sammen med en voksen hos oss!

Utlysning instruktør

Myrens søker instruktører

Vi søker ny personlig trener!

Har du stor glede av å trene andre og sprer glede til de rundt deg?