Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Squash er en gøy og sosial treningsform!

Squash er en gøy og sosial treningsform. Squash har også blitt kåret til den sunneste idretten flere ganger. Dette fordi det kreves styrke, eksplosivitet, kondisjon, utholdenhet, fleksibilitet samtidig som en skal klare å holde hode kalt for å kunne ta strategisk gode valg.

Vi har tatt en prat med Kristin Skarsbø som spiller på Myrens om hvorfor hun har squash som treningsform.

Hvorfor er trening viktig for deg?

Fysisk aktivitet har alltid vært en del av mitt liv. Fra barndommen har jeg hatt aktive foreldre som tok barna med på tur uansett vær. Jeg er oppvokst i en liten bygd på Vestlandet med skiforhold om vinteren og turterreng resten av året. Senere ble jeg aktiv utøver både i fotball og langrenn. Siden jeg har fått trening og aktivitet inn med morsmelken, merker jeg at dagene ikke blir helt de samme uten trening. Det er en fin måte å kanalisere stress med lek, noe squash innbyr til.

Hvor lenge har du spillt squash?

Jeg startet å spille squash for ca. 2 år siden, men ble introdusert for sporten gjennom venner tidligere. Squash ble da brukt som sporadisk alternativ trening til fotball.

Hvordan var ditt første møte squash og hva hvorfor blei du bitt av basillen?

Squash er en idrett som krever fysiske egenskaper som eksplosivitet kombinert med utholdenhet og smidighet. I tillegg er gode tekniske/taktiske ferdigheter helt avgjørende for å bli en god spiller. Kombinasjon av disse ferdighetene gjør squash veldig utfordrende og gøy. Man blir aldri utlært eller helt fornøyd.

Hvorfor spiller du på Myrens Treningssenter?

Jeg har vært medlem på mange ulike sportssentre. De ansatte på Myrens er fantastisk hyggelige. Jeg har til gode å komme inn på Myrens uten at noen i resepsjonen sier hei. Man føler seg alltid velkommen. Myrens har et godt tilbud med dyktige trenere til de som ønsker å spille squash. I tillegg arrangeres sosiale sammenkomster og turneringer som gjør at man blir kjent med andre spillere. Det er plass til alle uavhengig av nivå. Myrens er vel det sentret i byen med desidert best booking regler, du kan booke bane i hele åpningstiden, opp til 7 dager i forveien. Dette gjør det litt enklere å planlegge treningsuken, noe som er et stort pluss. På andre senter er det billig squashmedlemskap, men ofte begrenset til helger eller dagtid.

Hvordan trener du squash og hva ønsker du å oppnå med treningen?

Jeg spiller squash-kamper med jobben en gang i uken. Myrens har dametrening på mandager som jeg deltar på. I tillegg prøver jeg å få til en pro-time med Pontus så ofte som mulig. Disse timene er veldig viktige for meg. I disse timene terper vi teknikk. Pontus er veldig flink til å formidle hvor skoen trykker. Han er faglig dyktig og balanserer” ris/ros” på en ypperlig måte. Man får rett og slett lyst til å prestere bra. Squash er noe jeg spiller for å ha det gøy samtidig som jeg ønsker å bli så god som mulig. Jeg skulle gjerne spilt hver dag om tiden strakk til. Myrens er uten tvil det rette stedet for meg.

 

Ukentlige aktiviteter på Myrens

Mandag
Dame trening 18.30 – 20.00
Squash 1 20.00 – 21.30
Tirsdag
Squash 3 17.00 – 18.30
Squash 2 18.30 – 20.00
Torsdag
Introkurs 19.00 – 20.00
Divisjonspill 20.00 – 21.30
Fredag
OSK spill 17.30 – 19.00
Søndag
OSK spill 12.00 – 14.00

 

Bli squashmedlem eller book drop in -time her

Del gjerne:

Flere artikler

Sommermedlemskap

Har du lyst til å trene i løpet av sommeren og få et avbrekk fra andre sommeraktiviteter?

Høstens treningsopplevelse!

Treningsreise til Spania = en uforglemmelig treningsopplevelse!

Squashcamp i sommer!

Er du mellom 6 og 14 år og har lyst til å spille squash i sommer?

Ledig stilling barnepass

Ledig stilling barnepass